Mehmet Fuat Ergun
Köşe Yazarı
Mehmet Fuat Ergun
 

Suyunda bir hafızası var

SUYUN BİR HAFIZASI VAR.YAĞMURLAR,SULAR DÜNYAYA BİLGİ TAŞIYAN VERİ BANKALARIDIR.” Dün facebook sayfamda  Stuttgard Aeorspace Enstitisünün  bir çalışması  ilgimi çekti. Bundan esinlenerek arşivimden konuyla ilgili bir köşe yazımı sizlerle paylaşmak istedim. BİLGİSAYAR BİZİ ÖZÜMÜZE YAKLAŞTIRIYOR. Doğumla yaşadığımız şu ana kadar tüm gördüklerimiz,doğum tarihimiz,aile fertlerimiz,okuduğumuz okullar,arkadaşlarımız,iş hayatımız, tüm acı tatlı anılarımız ve bunlarla ilgili milyarlarca detay hafızamıza kaydedilmiştir. Bütün bu bilgiler  beynimizde hafıza moleküllerimiz olan proteinlere dönüştürülerek,elektriksel olarak şifrelenir. Biz buna geçmişimiz diyoruz.Bir olayı veya arkadaşımızı düşündüğümüzde,hafızamızda şifrelenmiş bilgiler deşifre olarak bize geri döner. Bunu bir bilgisayarda düşünelim.Bir manzaranın resmini çekip bilgisayarımıza yükleyelim.Bilgisayarbunu görüntü olarak kaydetmez.Bir şifre olarak kaydeder.İstediğimizde bu şifreyi girerek bilgisayarımızda bu resme ulaşırız. Buradan şu soruları kendimize sormalıyız? Bir et parçası, (BEYİN)  şifreleme sistemini nasıl öğrenmiştir. Bir et parçası,milyarlarca biligiyi nasıl kodlayacağını ve depolayacağını nereden bilir? Bir et parçası, bu kapasiteyi nasıl belirleyecek? Bir et parçası ne kadar yaşayacağını bilemediğinden bilgi kapasitesini nasıl belirler. Bir et parçası bu kadar bilgiyi saklayabilmesi için sonsuz kapasiteye sahip olmalıdır.Olamayacağınagöre bu güç nereden gelmektedir. Sonsuz enerji olan Ruhumuzdan.Yine Yüce Kuran’ımız devrede,”Ben sizi kendi ruhumdan üfleyerek yarattım.” Seneler önce bir yazı okumuştum.”Toprak en iyi hafıza tutucudur.” Toprağın esası silisyum,seramik,kum,karbon. Bilgisayar,TV , toprak olan bu maddelerden yapılmıştır. Toprak çamur hale geldiğinde özellikleri, Hafıza tutar Dağınık olan moleküllerine bir tokat atıldığında hizaya girer. En iyi radyasyon yutucudur. Hemen Yüce Kuran’ımız aklıma geldi.”Biz sizi toprakdan,balçıkdan yarattık.” Şekerci Hüseyin Dede’ye minnacık aklımla sanki birşeyler biliyormuşum gibi bu konuyu açtım. Bana hemen sen evlisin değil mi?Evet .Dede dedim.Sen menini kokladınmı?Evet mi hayır mı ne diyeceğimi bilemeden.Hayır dedim.Kokladığındagöreceksin kil,çamur gibi koktuğunu. Evet biz; Madde olan bedenimiz toprakdan,manevi olan ruhumuz Yüce Yaratanımızın sonsuz enerjisinden yaratıldık.
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2018 - Pazartesi
Mehmet Fuat Ergun

Suyunda bir hafızası var

SUYUN BİR HAFIZASI VAR.YAĞMURLAR,SULAR DÜNYAYA BİLGİ TAŞIYAN VERİ BANKALARIDIR.”

Dün facebook sayfamda  Stuttgard Aeorspace Enstitisünün  bir çalışması  ilgimi çekti.

Bundan esinlenerek arşivimden konuyla ilgili bir köşe yazımı sizlerle paylaşmak istedim.

BİLGİSAYAR BİZİ ÖZÜMÜZE YAKLAŞTIRIYOR.

Doğumla yaşadığımız şu ana kadar tüm gördüklerimiz,doğum tarihimiz,aile fertlerimiz,okuduğumuz okullar,arkadaşlarımız,iş hayatımız, tüm acı tatlı anılarımız ve bunlarla ilgili milyarlarca detay hafızamıza kaydedilmiştir.

Bütün bu bilgiler  beynimizde hafıza moleküllerimiz olan proteinlere dönüştürülerek,elektriksel olarak şifrelenir.

Biz buna geçmişimiz diyoruz.Bir olayı veya arkadaşımızı düşündüğümüzde,hafızamızda şifrelenmiş bilgiler deşifre olarak bize geri döner.

Bunu bir bilgisayarda düşünelim.Bir manzaranın resmini çekip bilgisayarımıza yükleyelim.Bilgisayarbunu görüntü olarak kaydetmez.Bir şifre olarak kaydeder.İstediğimizde bu şifreyi girerek bilgisayarımızda bu resme ulaşırız.

Buradan şu soruları kendimize sormalıyız?

Bir et parçası, (BEYİN)  şifreleme sistemini nasıl öğrenmiştir.

Bir et parçası,milyarlarca biligiyi nasıl kodlayacağını ve depolayacağını nereden bilir?

Bir et parçası, bu kapasiteyi nasıl belirleyecek?

Bir et parçası ne kadar yaşayacağını bilemediğinden bilgi kapasitesini nasıl belirler.

Bir et parçası bu kadar bilgiyi saklayabilmesi için sonsuz kapasiteye sahip olmalıdır.Olamayacağınagöre bu güç nereden gelmektedir.

Sonsuz enerji olan Ruhumuzdan.Yine Yüce Kuran’ımız devrede,”Ben sizi kendi ruhumdan üfleyerek yarattım.”

Seneler önce bir yazı okumuştum.”Toprak en iyi hafıza tutucudur.”

Toprağın esası silisyum,seramik,kum,karbon.

Bilgisayar,TV , toprak olan bu maddelerden yapılmıştır.

Toprak çamur hale geldiğinde özellikleri,

Hafıza tutar

Dağınık olan moleküllerine bir tokat atıldığında hizaya girer.

En iyi radyasyon yutucudur.

Hemen Yüce Kuran’ımız aklıma geldi.”Biz sizi toprakdan,balçıkdan yarattık.”

Şekerci Hüseyin Dede’ye minnacık aklımla sanki birşeyler biliyormuşum gibi bu konuyu açtım.

Bana hemen sen evlisin değil mi?Evet .Dede dedim.Sen menini kokladınmı?Evet mi hayır mı ne diyeceğimi bilemeden.Hayır dedim.Kokladığındagöreceksin kil,çamur gibi koktuğunu.

Evet biz;

Madde olan bedenimiz toprakdan,manevi olan ruhumuz Yüce Yaratanımızın sonsuz enerjisinden yaratıldık.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetemalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.