Kayısı Tarlaları Sarartmaya Başladı

EKONOMİ 25.06.2024 - 15:44, Güncelleme: 25.06.2024 - 15:51
 

Kayısı Tarlaları Sarartmaya Başladı

Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının karşılayan Malatya'da kayısı hasadı başladı. Yüksek rekolte nedeniyle ağaçlardan indirilen kayısılar kükürtlenerek tarlalarda kurumaya bırakıldı. Bu nedenle tarlalar sararmaya başladı.

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz paylaştığı resimlerle kayısı hasadının başladığını belirterek şunları yazdı:  "Sırasıyla gidecek olursak Çiftçiye Kayısı bakımı, ilaçlaması, sulaması,gübrelemesin ciddi bir ekonomik külfet getiriyor. Bunları yapınca kayısı ile çiftçinin imtihanı bitmiyor! Don olmaması lazım, don olmadı dolu da olmaması lazım. Bunlar olmadı arkasından yeni bir çile başlıyor kayısıda işçi problemi! Çiftçilerimiz işçilerden, işçiler çiftçilerden memnun olmuyor. Her iki tarafında haklı olduğu durumlar var. Burada en büyük problem Malatya Kayısı’sının fiyat dalgalanmalarının kontrol altına alınamamasıdır. Kayısı için bir taban fiyat açıklamasının yapılması gerekmektedir. Çiftçi istediği zaman istediği miktarda ürününü zarar etmeden satmalıdır. Depremde yerle bir olmuş Malatya’mızın bu yıl kayısı da beklentisi çok büyük kimi için Kayısı yuva kurmak, kimisi için ev, kimisi için iş ve aştır. Bu yıl Kayısı sezonu Malatya’mız ve Çiftçilerimiz açısından inşallah bereketli olur." İŞÇİ ÜCRETLERİ 670 LİRA Kayısı bahçelerinde çalışan işçilere günlük 670 lira ücret veriliyor. Ancak ücretyi düşük bulan işçiler kayısıda çalışmak istemiyor. Kayısı üreticileri işçi bulamadıklarından yakınarak artan maliyetlerden dert yanıyor. Malatya'da tarlalar kısa sürede sararak kayısılar kurutuluyor. BU arada yaş kayısı satışları da hızla başladı. RESİM: Mahmut Boyraz
Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının karşılayan Malatya'da kayısı hasadı başladı. Yüksek rekolte nedeniyle ağaçlardan indirilen kayısılar kükürtlenerek tarlalarda kurumaya bırakıldı. Bu nedenle tarlalar sararmaya başladı.
AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz paylaştığı resimlerle kayısı hasadının başladığını belirterek şunları yazdı: 
"Sırasıyla gidecek olursak Çiftçiye Kayısı bakımı, ilaçlaması, sulaması,gübrelemesin ciddi bir ekonomik külfet getiriyor. Bunları yapınca kayısı ile çiftçinin imtihanı bitmiyor! Don olmaması lazım, don olmadı dolu da olmaması lazım.
Bunlar olmadı arkasından yeni bir çile başlıyor kayısıda işçi problemi! Çiftçilerimiz işçilerden, işçiler çiftçilerden memnun olmuyor. Her iki tarafında haklı olduğu durumlar var.
Burada en büyük problem Malatya Kayısı’sının fiyat dalgalanmalarının kontrol altına alınamamasıdır. Kayısı için bir taban fiyat açıklamasının yapılması gerekmektedir. Çiftçi istediği zaman istediği miktarda ürününü zarar etmeden satmalıdır.
Depremde yerle bir olmuş Malatya’mızın bu yıl kayısı da beklentisi çok büyük kimi için Kayısı yuva kurmak, kimisi için ev, kimisi için iş ve aştır.
Bu yıl Kayısı sezonu Malatya’mız ve Çiftçilerimiz açısından inşallah bereketli olur."
İŞÇİ ÜCRETLERİ 670 LİRA
Kayısı bahçelerinde çalışan işçilere günlük 670 lira ücret veriliyor. Ancak ücretyi düşük bulan işçiler kayısıda çalışmak istemiyor. Kayısı üreticileri işçi bulamadıklarından yakınarak artan maliyetlerden dert yanıyor. Malatya'da tarlalar kısa sürede sararak kayısılar kurutuluyor. BU arada yaş kayısı satışları da hızla başladı.
RESİM: Mahmut Boyraz
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetemalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.