kitap fuarı

Yeşilyurt’ta patladı dalga dalga..

GÜNDEM 19.04.2021 - 16:06, Güncelleme: 15.06.2021 - 12:24
 

Yeşilyurt’ta patladı dalga dalga..

Almanya'ya giden 43 kişinin yurda geri dönmemesiyle "gri pasaport" (İnsan...
Haber: Yaşar KARAASLAN İçişleri Bakanlığı, Yeşilyurt’tan sonra 6 Belediyeye daha soruşturma başlattı. Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonuyla Almanya'ya giden 43 kişinin yurda geri dönmemesiyle "gri pasaport" (İnsan Kaçakçılığı) mercek altına alındı.  İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor.Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımızca, belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suiistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştur." Özetle insan kaçakçılığı ve yerel basının gücü CHP’li Meclis üyesi Günnur Tabel’in, Meclisin Nisan Ayı oturumunda Yeşilyurt Belediyesi tarafından , Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için yurt dışına gönderilen 45 kişiden 43’ü geri dönmemesini konu alan soru önergesi vermesi ve başta malatyahaber.com, gazetemalatya.com  ve Malatya Busabah Gazetesi olmak üzere yerel basında kamuoyuna duyurulan “gri pasaport” (İnsan Kaçakçılığı) olayı sonrasında, Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan soruşturmada 1 belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştı. Konunun ülke gündeminde de geniş yer bulması üzerine İçişleri Bakanlığı, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturmada, Malatya’da vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ile Çevre Şehircilik İl Müdürünü açığa almıştı.
Almanya'ya giden 43 kişinin yurda geri dönmemesiyle "gri pasaport" (İnsan...

Haber: Yaşar KARAASLAN

İçişleri Bakanlığı, Yeşilyurt’tan sonra 6 Belediyeye daha soruşturma başlattı. Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonuyla Almanya'ya giden 43 kişinin yurda geri dönmemesiyle "gri pasaport" (İnsan Kaçakçılığı) mercek altına alındı.  İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor.Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir.

Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımızca, belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suiistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştur."

Özetle insan kaçakçılığı ve yerel basının gücü

CHP’li Meclis üyesi Günnur Tabel’in, Meclisin Nisan Ayı oturumunda Yeşilyurt Belediyesi tarafından , Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için yurt dışına gönderilen 45 kişiden 43’ü geri dönmemesini konu alan soru önergesi vermesi ve başta malatyahaber.com, gazetemalatya.com  ve Malatya Busabah Gazetesi olmak üzere yerel basında kamuoyuna duyurulan “gri pasaport” (İnsan Kaçakçılığı) olayı sonrasında, Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan soruşturmada 1 belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştı. Konunun ülke gündeminde de geniş yer bulması üzerine İçişleri Bakanlığı, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturmada, Malatya’da vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ile Çevre Şehircilik İl Müdürünü açığa almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetemalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.