Medya Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Medya işçileri Sendikası tarafından bir hafta sürmesi planlanan eğitim projesi hayata geçirildi. Eğitime Türkiye'nin farklı illerden 10 genç gazeteci katıldı. Gazetecilik mesleğinde yapılan yanlışlar öncelikli olarak ele alınarak gazetecilik mesleğine dair önemli püf noktalar anlatıldı. Alanında uzman kişilerce mesleğin farklı alanlarında dersler verildi. Eğitime katılan Malatyasonsoz.com.tr internet editörü Furkan Burak Abacı da sertifikasını aldı.

Eğitim programında alanında uzman eğitimcilerin bilgilerini aktardığı; Muhabirlik, Editörlük, Temel Diksiyon, Medya Etiği, Dijital Haber Stratejileri, Grafik-Tasarım, Grafik Tasarımda Yapay Zeka Uygulamaları, Drone ile Video ve Fotoğraf Çekimi, Kamera-Kurgu, Foto Muhabirliği dersleri işlendi.

Eğitim hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Sezai Ballı,

  “ Yeni bilgi ve teknolojik gelişmelere açık sektörde habercilerin kendini güncel tutabilmesi ve niteliklerini arttırabilmesi için güçlü eğitim kadrosu ile bir hafta sürmesini planladığımız eğitimimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bir hafta süren bu eğitimde öncelikle bilgilerini öğrencilerle paylaşan tüm hocalarımıza ve eğitimi katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Medya- İş Akademisi olarak aynı zamanda lisans eğitimi alıp henüz sektöre adım atamayan genç iletişimcilerinde ilerleyen süreçlerde eğitim alabilmesine olanak sağlayacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.