Başkanlar TOKİ'de Sorunları Dinledi

Yeşilyurt’ta istişare kültürüne dayalı çözüm odaklı hizmetlerin geniş kesimlere ulaşması ve vatandaşların sorunlarını ilgili kurumlara iletmelerinde köprü vaziyeti gören ‘Başkanım Yanımda’ toplantısına yoğun ilgi gösteren TOKİ Yavuz Selim Mahalle sakinleri, talep ve isteklerini bire bir aktarma fırsatına ulaştılar. 

AFAD, MOTAŞ, MASKİ ve kentin alt yapısı ile üst yapısına yönelik yatırımlarda bulunan kamu kurum temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya katılan AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınarken vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Ülkemizin birliğine ve dirliğine göz diken terör örgütlerini lanetliyoruz, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İlçemizi refahı ve yeniden imarı için gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanımızın başlattığı toplantılarla tüm mahallelerimizi ilmek ilmek işliyoruz. Hemşehrilerimizin konuştuğu, sıkıntılarını paylaştığı bu tür toplantılarımız verimli ve güzel geçiyor. Sizin ve sizden olan kadrolarla her zaman sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, Yeşilyurt’luların memnuniyeti ve refahı için 7/24 sahada olduklarını, sorunları yerinde tespit ederek kalıcı çözümler getirdiklerini söyledi. Konuşmasının başında Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını kınayan Başkan Geçit, “Ülkemiz ne zaman kendi sorunlarını çözmeye kalksa kirli eller devreye giriyor ve o sorunların çözümünü engellemek için her türlü provokasyonu ve terör saldırılarını gerçekleştiriyor. Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı da bunun bir açık bir göstergesidir. Terörü şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

‘Başkanım Yanımda’ toplantılarının taleplerin çözüme kavuşmasında önemli bir rol oynadığına işaret eden Başkan Geçit, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; “Mahallelerimizi tek tek gezerek vatandaşlarımızı dinliyor ve çalışmalarımızı bu görüşmelerin ışığında yapıyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanı sıra tüm hizmetlerimizde paydaşlarımız olan, birlikte hareket ettiğimiz kamu kurum temsilcileriyle birlikte sorunlarınızı ve taleplerini hem dinlemeye hem de birlikte çözümler üretmeye geldik. Bizler ‘dostlar pazarda görsün’ şeklinde sadece gelip dinleyip gitmiyoruz,  toplantı yapmak içinde toplantı yapmıyoruz. Mahallelerimizin yaşam seviyesini artıracak hizmetlerin planlamalarını işte bu toplantılarda yapıyoruz. Birlikte düşünüyoruz, birlikte karar veriyoruz ve birlikte uyguluyoruz. Mahallelerin hangi sorunu varsa yerel yönetimler ile ilgili kamu kurumlarının yetkilileri notlarını alıyor, çözümler için kalıcı ve güçlü adımlar atıyoruz.  Sorunlarla yüzleşmekten asla kaçmıyoruz, sorunların çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli çalışma takvimi hazırlıyoruz, işimizi ciddiyetle yapıyoruz. Ekiplerimiz sorunların çözümü için planlamalarını hemen yapacaklar, bizlerde tüm sürecin yakından takipçisiyiz. Şu anda ilettiğiniz sorunlar için ileriki dönemlerde bizlerden hesap sormanızı istiyoruz. Biz hesap sorulmaktan korkmuyoruz, kaçmıyoruz, seçildikten sonra sahadan kaybolan bir siyasetçi olmak istemiyoruz. Kapılarımız her zaman sizlere sonuna kadar açıktır. Mahalle toplantılarımızın yanı sıra belediyemize gelen tüm vatandaşlarımızla yüz yüze görüşüyoruz. Hangi sözü verdiysek onu yerine getirmek için ekibimizle birlikte hiç durmadan çalışıyoruz. Yavuz Selim mahallemizde hem deprem dolayısıyla hem de gündelik yaşam içerisinde öne çıkan sorunları gidermek için kendi üzerimize düşen hizmetleri yerine getireceğiz. Mahallelerimizi prestij seviyesi yüksek güçlü yatırımlarla ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizleri sevgi ve muhabbetle ağırlayan muhtarımıza ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Malatya’da deprem yaralarının sarılması için kararlı ve güçlü adımlar atıldığını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, “Buradaki amaç sizleri dinlemek, sorunlarınızı bire bir öğrenmek ve çözümler getirmektir. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri başta olmak üzere diğer ilçe belediyelerimizle uyumlu ve koordineli çalışıyoruz. Hepimizin tek gayesi, şehrimizi tüm değerleriyle birlikte daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını sağlamaktır. Şehrimizin dört bir tarafında bir taraftan yıkım çalışmaları devam ederken diğer taraftan kalıcı konutlarımız ve işyerlerimiz hızla yükseliyor. Malatya’yı yeniden ihya ve imar etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bakanlığımızın koordinasyonunda TOKİ ve Emlak Konut tarafından depreme dayanıklı konutlar yapılırken bizlerde sürecin planlı ve hızlı bir şekilde devam etmesi için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmekteyiz. Son üç aydır konut yapımları ve ihalelerimiz hızlandı, ancak rezerv alanlarımız ağır ilerliyor sebebi ise; yürütmeyi durdurma var, vatandaşlarımız çıkmıyor, aslında bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. El birliğiyle bu işin üstesinden gelmeliyiz.” diye konuştu.