Okullara Çok Acil Güvenlik Görevlisi Verilmeli

Genç Eğitim Sendikası Malatya İl Başkanı Mehmet Ekici, okullarda yaşanan güvenlik sorunlarının giderek arttığını belirterek, eğitim kurumlarına acil olarak güvenlik görevlisi atanması gerektiğini söyledi. Ekici, okullarda profesyonel güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesinin, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin güvenliğini sağlamak adına elzem olduğunu ifade etti.

Yapıcı Çözüm Önerileri Sunuldu

Genç Eğitim Sendikası olarak bu konuda yapıcı çözüm önerileri sunduklarını belirten Ekici, okullarda güvenlik görevlilerinin acilen görevlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Her okulda güvenlik personeli bulunması, güvenlik altyapısının güçlendirilmesi ve eğitimcilerle güvenlik personelleri arasında iş birliğinin sağlanmasının bu sorunun çözümünde önemli bir adım olacağını ifade etti.

"Gecikmeden Adım Atılmalı"

"Okullarda güvenli bir eğitim ortamı oluşturulmazsa, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarıları da olumsuz etkilenecektir," diyen Ekici, bu konuda yetkililerin gecikmeden adım atmaları gerektiğini belirtti. Velilerin de güvenlik konusundaki endişelerine dikkat çekerek, okulların çocuklar için sadece eğitim değil, güvenli birer alan olması gerektiğini söyledi.

Genç Eğitim Sendikası'ndan Yetkililere Çağrı

Son olarak, Genç Eğitim Sendikası'nın çözüm sürecine katkı sunmaya hazır olduğunu belirten Ekici, yetkililerden bu konuda hızlı ve etkin bir çözüm beklediklerini sözlerine ekledi. "Çocuklarımızın güvenliği için atılacak her adım, onların geleceğini güvence altına almak demektir," dedi.