Hedef; Uluslararası çalışmalara destek
T. Özal Üniversitesi 2 yıllık üniversiteler arasında 1. 130 üniversite arasında ise 13. oldu. Kuruluşunun üzerinden 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen gerek akademik gerekse de idari personel memnuniyeti açısından Malatya Turgut Özal Üniversitesi ilk sıralarda yer aldı. Rektör Prof. Dr. Bay Karabulut: “Malatya Turgut Özal Üniversitesi eğitim-öğretim çalışmalarının uluslararası standartlarda yürütülmesini garanti altına almak adına tüm programlarında akreditasyon çalışmalarını önceliklendirmektedir. Avrupa Yükseköğretim Alanı çalışmalarına tam uyum sağlayan üniversitemiz öğrenci ve personellerinin uluslararasılaşma çalışmalarına destek sağlamaktadır.” İfadeleriyle hedelerini belli etti.
130 Devlet üniversiteleri arasında yüzde 79 memnuniyet oranı ile 13. Olan Özal Üniversitesi ile ilgili yayınlanan bültende;
“Kurulduğu ilk günden itibaren kalite bilinci ile öğrenci, personel ve paydaşlarının görüşlerini alarak eğitim-öğretim, araştırma, yönetim ve toplum yararına hizmetler başlığında sunmuş olduğu çalışmaları yürüten, izleyen ve bu hizmetlerini sürekli iyileştiren Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından gerçekleştirilen akademik ve idari personel memnuniyet göstergelerinde 2018 yılında kurulan üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı.
YÖKAK 2019 Memnuniyet Anket sonucuna göre; Malatya Turgut Özal Üniversitesi, hem akademik, hem de idari personel memnuniyet oranlarında 2 yıllık bir üniversite olmasına rağmen sıralamalarda önemli bir başarı sağladı. MTÜ, 2018 yılında kurulan üniversiteler arasında ise memnuniyet oranı sıralamasında birinci oldu.
MTÜ tüm devlet üniversiteleri arasında “2019 yılı Akademik Personelin Memnuniyet Oranı” sıralamasında yüzde 79 ile 19. sırada yer alırken, “2019 yılı İdari Personelin Memnuniyet Oranı” sıralamasında ise yine yüzde 79 ile 13. sırada yer aldı. MTÜ her iki memnuniyet sıralamasında 2018 yılında kurulan üniversiteler arasında ise birinci sırada yer aldı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde ekip ruhunun ve ekip çalışmasının önplanda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Üniversite olarak ikinci yılımızda aynı anda 4 yeni fakülteyi alt yapısı ile birlikte hazırlayıp toplam 13 yeni bölümünü öğrenci alma seviyesine getirilmesinde ekip ruhu ve ekip çalışmasının emeği var. Tüm ekibimi tebrik ediyorum. Covid-19 sürecinde üniversitemiz kesintisiz eğitim sürecini gerçekleştirmiş ve öğrencilerine kendi kurumsal yazılımı ile uzaktan eğitim vererek mağdur etmemiştir. Uzaktan eğitim sistemimiz üzerinde öğrencilerimiz için anket düzenleme imkanı sağlanarak sunum etkin ve verimli olarak kullanılacak. Kalite Güvence çalışmalarının bir parçası olarak yürütülen anket çalışmalarında çoğunluğun görüşünü almak, katılımcı bir anlayış ile süreçleri yönetmek ve katılımcıların anlık geri bildirim verebilmesine imkan sağlamak adına geri bildirim mekanizmalarını dijital platforma taşıyan üniversitemiz tüm paydaşlarının günün her dakikasında görüş ve önerilerini bildirmelerine olanak sağlamaktadır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi eğitim-öğretim çalışmalarının uluslararası standartlarda yürütülmesini garanti altına almak adına tüm programlarında akreditasyon çalışmalarını önceliklendirmektedir. Avrupa Yükseköğretim Alanı çalışmalarına tam uyum sağlayan üniversitemiz öğrenci ve personellerinin uluslararasılaşma çalışmalarına destek sağlamaktadır.” İfadeleri yer aldı.