'Hatıralarım Enkaz Altında Kaldı'

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nda yazar Metin Önal Mengüşoğlu, okurlarıyla buluştu. Ortaokul ve lise yıllarını Malatya'da geçiren Mengüşoğlu, 6 Şubat depreminin acısını yüreğinde taşıdığını belirtti.

"O yıkıntıların altında benim hatırlarım var, gölgelerim var. Malatya'da yıkılan her binada benim ayak izlerim varmış gibi hissediyorum. Hatıralarım depremin altında kaldı" diyen yazar, duygusal anlar yaşadı.

Depremin kendisini doğrudan etkilemese de, hatıralarının enkaz altında kalmasının büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Mengüşoğlu, "Hatıralarım benim için hayat demekti. Hayatın enkaz altında kalması gibi bir burukluk yaşadım" şeklinde konuştu.

Kitap Fuarı'nın yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mengüşoğlu, yorgunluğunu unutup Malatya'ya geldiğini belirtti. "Bursa'dan yola çıktım, neredeyse hiç uyumadan buraya geldim. Ama bu dinamizmi sağlayan, belki de o hatırlarımda bir iz bulma umuduydu. Malatya'da dostlarımı buldum" dedi.

Mengüşoğlu, kitap fuarlarının yazarlarla okurlar arasında köprü görevi gördüğünü vurgulayarak, Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. "İlk defa Malatya'da iyi bir belediye hareketi var gibi hissediyorum. Bu heyecan uzun süre devam etsin, çünkü bu şehir buna çok ihtiyaç duyuyor" ifadelerini kullandı.

Haber:İbrahim Yoldaş