Günpınar Şelalesi'nde 'Yasaklar' Konuşuluyor

Türkiye’nin 243- tabiat parkı ilan edilen Günpınar Şelalesi, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı restorasyon çalışmalarıyla yeniden açıldı. Darende ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Günpınar Köyü'nde bulunan Günpınar Şelalesinin suyu kaynağından üç kademe halinde yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülüyor.  Şelalenin sol tarafında ana dereden bağımsız gelen kaynak suyu, kış mevsiminde donarak şelaleyi beyaza bürüyor. 

IZGARA YAPILMASI YASAKLANDI

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son restorasyon çalışmalarından sonra Günpınar Şelalasinde ki halkın yemek yaptırdığı fırın iptal edildi, restoran kapatıldı, oturma yerleri kaldırıldı. Şelalenin akan suyun üzerine de gelen ziyaretçilerin suyun akışını izlemesi için cam teras yaptırıldı. Piknik alanlarında ve pergola alanlarında ızgara yapılması yasakladı. Kilometrelerce yoldan gelen konuklar sadece şelaleyi gezip, fotoğraf çektirip gidiyor. Kilometrelerce geldiğiniz Günpınar Şelalesi’nde fotoğraf çektikten sonra gitmek zorunda kalıyor. Şelaleye giriş ücreti ise 10 lira olarak belirlendi.

BÖLGE HALKI ELEŞTİRİYOR

Darende Postasında yer alan haberde ise Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı restorasyonun bölgenin yapısına uygun olmadığı ve kullanışsız olduğu belirtilerek "Gelen misafirler Her yıl Günpınar Şelalesi’ne kilometrelerce uzaklardan geliyoruz. Son restorasyon çalışmalarından önce kendi malzemelerimizi getirip burada ızgaramızı yapıyorduk veya tesislerde yiyorduk ama şimdi fotoğraf çektirmek için 10 lira veriyoruz. Ayrıca ne tür bir hizmet var 10 lira girişe veriyoruz? Giriş ücreti kaldırılmalı. Gelen kişiler en çok bu kadar doğa harikası içinde serilen sentetik çimin fotoğrafını çekip gidiyor. Bunlar yakışmıyor" diye dert yandılar.