Berktaş: Ülkemize katma değer kazandırmak için proje geliştiriyoruz

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı ve Küresel Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Hakan Berktaş ve Küresel Çözüm Platformu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hem Küresel Çözüm Platformu, hem Küresel Haber Ajansı, hem de yakında faaliyete geçecek olan E5 Global Trade ile ilgili basın mensuplarına bilgiler aktaran Hakan Berktaş, “Ülkemize katma değer sağlamak için proje üzerine proje geliştiriyoruz” dedi.

Berktaş, Yaklaşık 2 yıl önce Küresel Çözüm Platformunu çok büyük amaçlar çerçevesinde kurduklarını belirterek, “Küresel Çözüm Platformu, yerelden evrensele uzanan, bir şekilde dünya ülkelerine göç etmiş Türk vatandaşlarımızın her türlü dezavantajlı durumlarını avantaja çevirebilmek, dünyadaki Türk derneklerine üye olan Türk vatandaşlarımızın güçlü birlikteliklerini, işbirliklerini ve güç birliklerini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Küresel Çözüm Platformu, güçlü networklar oluşturmak, dünyadaki Türk derneklerinin tek çatı altında toplanmasını sağlamak ve bu derneklerin kendi aralarında oluşturacağı enerji ve sinerjiden ortaya çıkacak katma değerin ülkemize de en üst düzeyde katma değer olarak yansımasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Dünyanın bir çok bölgesine ülkemizden göç eden vatandaşlarımızın sosyal, sosyo-kültürel, ekonomik, siyasal, demografik nitelikte sorunlarla boğuştuğunu biliyoruz. Küresel Çözüm Platformu bu sorunlara çözüm üretmek, Türk vatandaşlarının ülkemize aidiyetlerini sağlamak, ülkemizden bu vatandaşlara güçlü şekilde omuz vererek yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek, sıfırlamak adına kurulmuştur” dedi.

Küresel Çözüm Platformunun şu ana kadar bir çok sosyal projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Berktaş, “Bu faaliyetleri sosyal Faaliyetler - Ticaret Platformu - Eğitim Faaliyetleri - Basın Yayın Faaliyetleri olarak alt başlıklar olarak sıralayabiliriz. Küresel Çözüm Platformunda dünya üzerindeki tüm Türk Dernek ve STK’ların tek platform da bir araya gelmesini ve birbirleriyle sinerji oluşturmasını, ortak sosyal, kültürel, sanatsal, gastronomik, ticari çalışmalar yapmasını projeler ve faaliyetleri hayata geçirmesini amaçlamak ve sağlamak istiyoruz. Ayrıca; Türkiye’de yaşayan yabancı ve göçmen kişilerle çalışma grupları, stk’lar oluşturup onların da Türkiye ile diğer ülkelerle ticaret ve sosyal faaliyetler yapmasını ve gerek Türkiye’ye gerekse kendilerine katma değer sağlamasını hedeflemekteyiz. Oluşturulan bu platform sayesinde hem yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hem de Türkiye’de yaşayan grupların ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal sorunlarının çözümü için projeler ve çalışmalar, göçmenlik sorunun çözümü Türkiye’deki üniversitelere yurt dışından öğrenci kazandırmak için projeler oluşturmaktayız” açıklamasını yaptı.

Haber Ajansı formatında internet sitesi Berktaş, Küresel Çözüm Platformu basın yayın çerçevesi çalışmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda Küresel Haber Ajansı internet sitelerini kurduklarını ifade ederek, “Kısa sürede internet dünyasının gözdesi olan internet sitemiz ile çok büyük aşamalar kaydetmeyi amaçlıyoruz. İnternet sitemiz, benzerlerinden farklı formatta olacak ve bir haber ajansı formatında çalışacaktır. Şu anda yaklaşık 14-15 ildeki basından ve internet sitelerinden gazeteci arkadaşlarımızla interaktif şekilde haber paylaşımları yapmaktayız. Küresel Haber Ajansı’nın yan unsuru niteliğindeki youtube kanalımızda kısa sürede hayata geçecek, haber ajansımızla destekleyeceğimiz haberlerimizi Anadolu’muzun her köşesine servis edecek bir niteliğe kavuşacaktır. Bildiğiniz gibi yazılı basının gündem belirleme özelliği artık internet haberciliğine kaymıştır. İnsanlarımız ellerindeki cep telefonlarından, tabetlerinden, bilgisayarlarından ülkemizin her köşesindeki internet mecrasında yayın yapan sitelere, gazete sitelerine girerek ülke gündemini takip etmektedirler. Küresel Çözüm Platformu değişen medya gerçeklerini öne alarak, Küresel Haber Ajansını ve Küresel Haber Ajansı Youtube kanalını bu sebeple kurmak kararı almıştır” diye konuştu.

E5 Global Trade Berktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm gazeteci arkadaşlarım ve değerli basın mensupları sizlere bir güzel haberim daha var. Bu haberim ülke ekonomisine çok büyük katma değer sağlayacak, dünyanın üretim ve hizmet sektörlerinin ortak noktası olarak ülkemize oturtacak bir proje ve çalışmadır. www.e5globaltrade.com alan adı ve yakında da uygulaması da aktif olacak bir proje toplam 9 dilde yayında olacak. Üretim yapacak kişileri bir araya getirecek bir B2B sitesidir. E5 global trade, kendilerine dünya üzerinde pazarlar arayan, ürün arayan, buldukları ürünü ülkemize getirmek için bir çok prosedürü yerine getirmek için çabalayan iş insanlarımızın önünü açacak ve ülkemizin ticaret hacmini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz bir projedir. E5 Global Trade’e üye olacak iş insanlarımız, dünya pazarlarına açılmak, ticaret hacimlerini genişletmek, dünyanın bir köşesinde buldukları bir ürünü ülkemize getirmek için sadece e5 Global Trade uygulamasıyla dünyanın ayaklarına geldiğini göreceklerdir. Bildiğiniz gibi bugün ürün üretmek önemli değildir… Ürünlere Pazar bulabilmek, bu ürünleri pazarlayabilmek önemlidir. E5 Global Trade, iş insanlarımızın her açıdan hayatını kolaylaştıracak bir “Kazan-Kazan” projesi olarak yakında aktif olacaktır. Bu nadide ve güzel projemizi de bölgemizdeki iş insanlarıyla paylaşmanız, projemizin daha çok büyük ilgi görebilmesi adına bizim için çok önemlidir”

Arslan: Sınırları aşan bir dayanışma ağı oluşturuyoruz

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan da basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti.

“Bugün burada, hem ülkemiz hem de küresel ölçekte yeni bir dönemin kapılarını aralayan projelerimizi sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum. Küresel Çözüm Platformu, yerelden küresele uzanan bir köprü niteliğinde, dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk vatandaşlarımızı, derneklerimizi ve iş insanlarımızı ortak bir amaç etrafında buluşturmak için var. Bu platformla yalnızca sorunlara çözüm üretmekle kalmıyor, aynı zamanda sınırları aşan güçlü bir dayanışma ağı oluşturuyoruz. Yeni vizyonumuzun önemli ayaklarından biri olan *E5 Global Trade* platformu, adeta bir ticaret otobanı gibi, dünyanın dört bir yanındaki üreticileri ve girişimcileri bir araya getiriyor. 9 dilde hizmet veren bu platform, küresel ticaretin yeni yüzü olacak. İş insanlarımız, artık sadece yerel pazarlarda değil, dünya çapında rekabet edebilecek. E5 Global Trade, iş dünyasında sınırları kaldırarak, iş insanlarımızın dünyaya açılmasını sağlayacak. Bu platform sadece ticaret yapmak değil, bir kazan-kazan ekosistemi yaratmak için var! Medya alanındaki diğer önemli hamlemiz ise *Küresel Haber Ajansı*. Bu ajans, klasik medya anlayışının ötesinde, dijital çağın ihtiyaçlarına cevap veren dinamik bir yapı olarak yükseliyor. Sadece haber vermek değil, bilgiye en hızlı ve güvenilir şekilde ulaşmanızı sağlayacak bir platform yaratıyoruz. Artık gündemi belirleyen yazılı basın değil, hızla akan dijital dünya. Küresel Haber Ajansı da tam bu noktada devreye girerek, Türkiye'nin dört bir yanına sesimizi duyurmamızı sağlayacak. Bugün burada yalnızca bir basın toplantısı değil, gelecek vizyonumuzu sizlerle paylaşıyoruz. Hep birlikte, daha güçlü bir Türkiye ve daha etkin bir küresel toplum inşa edeceğiz. Bu heyecan verici yolculukta, siz değerli basın mensuplarının desteği bizim için büyük bir kıymet taşıyor”