Adanaspor'un teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Kulüpten yapılan açıklamada, "Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını maalesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağ olsun" denildi.

"Futbol Camiasında Büyük Üzüntü"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Sol Bamba'nın vefat haberini derin bir üzüntüyle karşıladığını belirtti. TFF'den yapılan açıklamada, "Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü - Adanaspor A.Ş. müsabakasının öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

"Trabzonspor'dan Taziye Mesajı"

Bamba'nın futbolculuk kariyerinde Trabzonspor forması da giymiş olması sebebiyle, Trabzonspor Kulübü de bir taziye mesajı yayınladı. Açıklamada, "2012-2014 yılları arasında formamızı giyen, Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

"Saygı Duruşu Düzenlenecek"

Sol Bamba'nın anısına, bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı açıklandı. Türk futbol camiasında büyük üzüntüye neden olan bu kayıp, spor dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Kaynak : PHA